11 Haziran 2009 Perşembe

ÇİLEKLİ PASTA





MALZEMELERİ
Pandispanya Malzemeleri
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema Malzemeleri
1 paket hazır çilekli pasta kreması ve kutudaki tarifine göre süt
Üzerine rendelemek için bitter çikolata
220 gr.çilek
HAZIRLANIŞI
Pandispanyayı hazırlamak için oda sıcaklığında bekletilen yumurtaları şeker ile çırpalım.Daha sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyelim.Kelepçeli kalıbımıza dökelim.200 derece ısıda 20 dk.pişirelim.Fırın ısısı aslında herkesinki değişik oluyor.Ben diğer ısılarda denedim fakat en güzel bu ısıdan memnun kaldım.Kremamızı kutudaki tarifine göre hazırlayalım.İçine 5-6 çilek atıp rondadan geçirelim.Buzdolabında kıvamına gelmesi için bekletelim.Bu arada kekimiz ılıklaştığında kekimizi 2' ye bölelim.Ilık süt ve çilek reçelini bir kapta karıştırıp kekimizi ıslatalım.Kremamızı sürelim.Üzerine 2 ' ye böldüğümüz çileklerden dizelim.Üzerini kapatacağımız kekimizin de hem altını hem üstünü çilekli süt ile ıslatıp pastamızı kapatalım.Üzerine tekrar kremamızdan sürüp heryerini kapatalım.Üzerine sebze soyucumuz ile çikolatamızı rendeleyelim.Ve pastamızı süsleyelim.Dolapta 2 saat bekletelim.Servise hazırdır.Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: