18 Haziran 2009 Perşembe

KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI


MALZEMELER
3 adet közlemelik patlıcan
zeytinağ, limon suyu, tuz, margarin, sarımsaklı yoğurt, mayonez, 1 adet domates
HAZIRLAMASI
Patlıcanları yıkayıp üzerine hertarafına margarin süreriz.(soyması çok kolay oluyor).Frırınımızı en yüksek ısı seviyesine getiririz.Yaklaşık yarım saatte közlenirler.Çıkarınca sıcak sıcak soyarız.
Soğuduktan sonra ufak ufak doğrayıp zeytinyağ, limon suyu ve tuzla karıştırırız.Servis yapacağımız tabağımıza patlıcanlarımızı alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve mayonezi (1 yemek kaşığı) karıştırıp dökeriz.Hertarafına yayarız.Üzerinide domates dilimleri ile süsleriz.Nefis bir tad oluyor.Tavsiye ederim.Afiyet olsun

Hiç yorum yok: