27 Ekim 2009 Salı

BROKOLİ SALATASI





Yarım kilo brokololiyi yıkadım, küçük parçalara böldüm.Bir tencereye brokololilerin üzerini örtecek kadar su doldurdum, 5 dk.kadar haşladım.Yoğurdu sarımsakladım, 1 yemek kaşığı mayonez ile karıştırdım.Haşlanan brokolileri limon, tuz ve zeytinyağ ile karıştırdım.Mayonezli ve sarımsaklı yoğurdu üzerine döküp servis tabağına aldım.Üzerine de bol pul biber ile servis yaptim.Haşladığım suyunu da dökmedim.Çorba yaptım.

20 Ekim 2009 Salı

KÜLLÜ KURABİYELER



KÖBETE


Kırım Tatar Türklerine özgü bir börektir. "Kobete" olarak da bilinir. "Kobete"nin içine konulan iç değişebilir. Patatesli, kıymalı, pirinçli, tavuklu kobeteler olabilir. Öğünlerde, hoşaf, ayran veya cacıkla yenir.
Köbeteyi geçen hafta gelen arkadaşlarım için annemle ikimiz yaptk.Yani annem hamurunu ben içini hazırladım.Hamur açmalarını da küçük küçük ben açtım, büyültmek anneme kaldı.Ama tarifi yok bu hamurun.Çünkü herşey gözkararı ile.Annem öyle bir alışmışki, ölçüleri vermek zor geldi.Yapa yapa öğrenmek lazım bazı şeyleri.Biz (kızlar ve torunlar) beceremeyiz vesselam.




19 Ekim 2009 Pazartesi

LEBENİYE ÇORBASI


Çocuklarımın en çok sevdiği çorba.Haliyle evimizde en çok pişen çorba.Çorbanın tarifinide en sevfiğim siteden http://portakalagaci.com dan aldım.Anlayacağınız ennn lerin çorbası bu çorba:)

Çorbayı tarifi değiştirmeden aynen aşağıdaki şekilde hazırlıyorum.

Malzemeler:



Köfte için


•250gr kıyma


•1 kuru soğan, rendelenmiş


•tuz


•karabiber


Köfteleri kızartmak için:



•2 yemek kaşığı ayçiçek yağı


Çorba için:



•1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut


•yarım su bardağı pirinç


•yarım kg yoğurt


•1 yumurta


•1 yemek kaşığı un, silme


Üzeri için:



•2 yemek kaşığı tereyağı


•1 yemek kaşığı zeytinyağı


•1 tatlı kaşığı nane


Hazırlanması:

1.Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında dinlendirin.


2.Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin. Çorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.


3.Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun. Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın. Tavayı sallayarak köfteleri kızartın.


4.Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin. Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin. Tuzunu ayarlayın.


5.Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın. Naneyi ekleyin. Karışımı çorbaya ilave edip servis yapın.