27 Mayıs 2010 Perşembe

ÇİLEKLİ KOKOŞ PASTA




 Pasta yapmayı çok seviyorum.Kendime göre evde bulunan malzemelerle pastalar yapıyorum.Aslında şeker hamuru pasta yapmayı da çok istiyorum.Ama Eskişehirde  şeker hamuru kursu alabileceğim bir yer bilmiyorum.Bilenler arsa yardımlarınızı bekliyorum.Bu pastayı kızımın okul kermesi için yaptım.Görüntüsü de bayağ hoş oldu.Ama en önemlisi lezzeti bence.Bence çok nefis oluyor.

Malzemeler

Pasta keki malzemeleri

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
3  yemek kaşığı sulu yerinden yoğurt
4 yemek kaşığı soğuk su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Keki ıslatmak için çilekli reçel ve 1 su bardağı süt
Pasta arasına dizmek için 10 adet çilek

Krema malzemeleri

1 lt.soğuk süt
1 su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
1 pk.vanilya

Pasta üzeri için 1 pk.Dr.Oetker çilekli pasta kreması

Hazırlaması

Pasta keki çin yumurta sarılarını ve aklarını ayrı ayrı karıştıralım.Yumurta sarılarına önce şekeri, daha sonra diğer malzemeleri en son yumurta aklarını karıştıralım.Yumurta aklarını karıştırdıktan sonra mikserle değil de kaşıkla karıştıralım.Malzemeyi yuvarlak kek kalıbında pişirip ılınınca ortadan ikiye keselim.Kek aralarını süt ve 2 kaşık çilek reçelini karıştırıp ıslatalım.Muhallebimizi vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırıp pişirelim.En son vanilyamızı ekleyelim.Muhallebimiz kabuk tutmadan kekimzin arasına kalınca bir tabaka halinde sürelim.Çileklerimizi yarım yarım kesip dizelim.Kekimizin iknci katını pastamızın üzerine yerleştirelim.Tekrar çilek reçelli sütümüzle ıslatalım.Hazır kremamız ile pastamızı süsleyelim.1 gece buzdolabında bekletip servis yapalım.Afiyet olsun.

24 Mayıs 2010 Pazartesi

GECİKMELİ TEŞEKKÜR



Sevgili hemşerim,  sevdalitatlar blogunun sahibi, Sevil kardeşim beni birkaç gün önce ödüllendirmiş.Fakat ben daha yeni gördüm.Gecikmeli olarak kendisine çok teşekkür ediyorum beni bu değerli ödlüne layık gördüğü için.Bundan sonra bloguma sık sık uğramaya çalışarak bu güzel ödüllere daha çok sahip olmaya çalışacağım inşallah.Ben de bu ödülü hem Sevilciğime, hem de sevgili Gül cüğüme ve de Laguer arkadaşıma ve diğer bütün blog sahibi arkadaşlarıma gönderiyorum.

GALETA UNLU POĞAÇA



    Ne zamandır denemek istediğim bir tarifti  Galeta unlu poğaça.Bugüne kısmetmiş.O kadar güzel olduki hem yumuşak, hem çıtır.Patatesli de güzeldi ama oğluşum ve kuzucum kendileri için yaptığım sosislileri çok beğendiler.Hemen tarifi veriyorum.Gerçi hemen hemen bütün bloglarda var tarifi ama olsun ben yinede paylaşayım.

   Malzemeler
  
  4 su bardağı un
  1 paket oda ısısında yumuşamış margarin
  1 çay bardağı sıvıyağ
  1 su bardağı yoğurt
  2 yumurta (biririn akı üzerine)
  1 pk.kabartma tozu
  1 tatlı kaşığı karbonat
  1 tatlı kaşığı tuz
  üzeri için galeta unu

  Hazırlaması

  Önce unu kabımıza alyoruz, yumuşak margarini ve sıvıyağımızıda unumuzun üzerine alıp iyice un ve yağı, yağlar eriyinceye kadar ovuyoruz.Daha sonra (galeta unu hariç) diğer malzemelerimizi karıştırıp ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Dilediğimiz iç malzemelerini de hazırlayıp yuvarlak poğaçalar yapıyoruz.Önce yumurta akına daha sonra da galeta ununa batırıp, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırınımızda 25-30 dk.pişiriyoruz.Afiyet olsun.

3 Mayıs 2010 Pazartesi

ÇOCUK İSTİSMARINA HAYIR ! TEPKİSİZ KALMAYIN.LÜTFEN PAYLAŞIN

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/14599247.asp?yazarid=174&gid=61&hid=14600103
Arkadaşlar yukarıda bağlantısını verdiğim Fatih Çekirge'nin yazısını lütfen okuyalım ve lütfen paylaşalım.Ayrıca yazıda geçen http://tepkisizkalma.com/ adresini de paylaşalım.Çocuk istismarının önüne geçemke için biz annelerin yapabileceği ne varsa hepsini yapalım.Suçlular cezasız kalmamalı.

27 Nisan 2010 Salı

Lif

    Lif örneği.Şimdilik 1 tane model.İlerde Yaseminin ördüklerini burada yayınlayacağım.Rica etti benden.Belki sipariş veren olur diye.Aklınızda olsun.
 



Son moda bebek yelekleri.Yasemin'in kızı Elif Su için hediye gelmiş hepsi.Ben de size model sunayım diye hemen foto larını çektim.Eskişehirli arkadaşlar haberiniz olsun sipariş örgü alınır.
 



Bu blogumda da elişlerine, örgülere, modaya yer vermeye karar verdim.İşte size miniminnacık bebişler için yelek modelleri.Maviyi annem ördü, yeşil olansa annemim komşusuna ait.

KALAKAY

Annemler gençken hıdırellezde kalakay , sorpa ve renkli yumurta haşlamaları yapıp piknik yaparlarmış.Taa o zamandan alışkanlık annem hala hıdırellez oldumu kalakay yapar.Sorpa pişirir.Gelenekleri yaşatmaya çalışıyoruz.Kalakaya bizim buralarda bazıları hamursuz derler.Yanında etli ve suluca patates yemeği ile çok güzel gider.

EKŞİ HAMUR (EKŞİ MAYA) İLE EV EKMEĞİ


Ekmek makinesi gelmeden önce evde ekmek denemelerim oldu.Bu da ekşi maya ile yaptığım ekmek.Aynı küçükken köye gittiğimizde yemeye doyamadığım o mis kokulu nefis köy ekmekleri gbi oluyor.Ama şimdi herşeyin hazıına, kolayına kaçıyoruz.Bırakın beni köylerde bile kimse ekmek yapmıyor.En azından bizim köylerde.Keşke bu güzelim kültürümüzü yaşatabilseydik.Amaa nerdeee...

ANNEMİN TARİFİYLE PEYNİRLİ BÖREK


Benim yaptığım yalancı su böreği görüntüsünde ama annemin tarifiyle daha bir lezzetli bu peynirli böreğin arasına yufkalar buruşturularak koyuluyor ve her yufkadan sonra süt, yoğut ve yağ karışımı dökülüyor.Ortaya maydonozlu peynir döşeniyor.Yufkalar bitene kadar işlem aynen devam ediyor.En üstüne yoğurt ve yumurta
karışımı sürülüyor.Yufkaları evde açınca tam bir çarşaf böreği oluyor.

KARAGÖZLÜM


Gerçek adı karagöz tatlısı.Ama benim için karagözlüm.Bu işim daha bir yakıştı bu tatlıya.Hafif ve çok lezzetli.Yapımı da çok kolay.Ama şimdi bugun sadece fotoğraflar ve başlıklar eklenecek.Tarifler daha sonra gelecek.Çünkü bugün biraz hastayım üzerinize afiyet.Bronşit olmuşum.Aslında çok halsizim.Ama uykumda yok.Fırsat bu fırsat, bari resimleri ekleyeyim sevgili bloguma dedim.REsimler de cep telefonuyla çekildi.Fotoğraf makinemin pilleri ablamda.Normal pille çekmiyor benim makine.İllaki şarj olabilen pil istiyor.İdare edicez artık napalım.

MAKLUBE


Öğrenci kızlarımızın hazırlayıp sunduğu Maklube yi ilk defa yedim.Çok beğendim.Ellerinize sağlık.

EKMEK MAKİNESİNDE NORMAL EKMEK



Uzuun uzun aralardan sonra nihayet bloglarıma döndüm.İnşallah.Bir daha bu kadar uzun ayrılıklar olmasın.O kadar çok birikimim oldu ki size sunacağım.Önce eşimin bana doğum günümde aldığı ekmek yapma makinesiyle yaptığım ekmeklerle başlayayım dedim.Ne zamandır istiyordum ekmek yapma makinesi.Çok sevindim eşimin bu değerli hediyesine.Kendiisine buradan da teşekkür ediyorum.Artık dışardan hiç ekmek almıyoruz.Hergün bir sabah bir de akşam ekmek yapıyorum.Gönül rahatlığıyla yiyoruz ekmeklerimizi.Hem de çok lezzetli oluyor.Bir çok site buldum EYM de ekmek tarifi veren.Bir kaçtanesini denedim.Ama en severek yediğimiz tarifler http://www.ekmeksanati.com/ da.Gerçekten ekmek yapma işini sanata çeviren bir site.Tavsiye ediyorum.Tarif sitede EYM' de normal ekmek başlığı altında.

13 Ocak 2010 Çarşamba



Hemşerim, sevgili Ayşe arkadaşım beni dostluğuna layık gördüğün için, bana bu ödülü hediye ettiğin için sana çok eşekkür ediyorum.Ben de seni ve tüm blog sahibi arkadaşlarımı seviyor, dostluğumuzun devamını diliyorum.Ben de bu ödülü tazenane adlı blogun sahibi arkadaşıma, sevgili ablacım Fatma ablama(Ahsabın dünyası, son günlerde sitesini severek ziyaret ettiğim http://yeturlalezzetkareleri.blogspot.com/ arkadaşıma, http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/ arkadaşıma, ve yosunbuka adlı sitenin sahibi arkadaşıma ve bütün blog sahibi arkadaşlarıma gönderiyorum.Herkese çok teşekkür ediyorum.

12 Ocak 2010 Salı

DOSTLUK BİLDİRİMİ


Sevgili pasakizi arkadaşım tarafından dostluk bildirim ödülü ile ödüllendirildim.Kendisine çok teşekkür ediyorum.Dostları olmalı insanın diyerek bu ödülü severek kabul ediyor ve ben de kendisine ve beyazhanımeli arkadaşıma ve bütün blog sahibi arkadaşlarıma bu ödülü gönderiyorum.Dostluklarımızın kalıcı olması dileği ile.

ÖDÜLLENDİM, ÖDÜLLENDİRDİM



Merhabalar arkadaşlar.

Severek, ilgiyle izlediğim sevgili Beyaz Hanımeli arkadaşım beni de bu ödüle layık görerek ödüllendirmiş.Çok mutlu odlum.Kendilerine çok teşekkür ediyorum.Benim de 12 arkadaşıma bu ödülü göndermem gerekiyormuş.Aşağıdaki listedeki arkadaşları sizlerinde ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.Hemen aşağıya bağlantıları veriyorum.


Dahaa çook arkadaş var ama sayıyı geçtim zaten.Bütün blog sahibi arkadaşlara gönderiyorum ödülü.



3 Ocak 2010 Pazar

DAMLA ÇİKOLATALI PASTA



İki tane bebişim var (biri 13- biri 16) ve ikisininde yemek zevkleri, damak tatları  apayrı.Saysam buraya sığmaz.Ama çikolata deyince 2 bebişimde hayır demez.:)Valla şimdi onlara böyle bebişim dediğimi bi okusalar  bana 2 gün küserler.:)Ama napıyım onlar benim koca bebişlerim.Bundan önceki jöleli pasta 2 sininde zevkine uygun değildi maalesef.Ben onu sadece ailedeki büyükler için yaptım.Bi yeseler zaten anlayacaklardı ne güzellikler kaçırdıklarını.Ama jöleyi sevmiyorlar maalesef.Ben de onlar için bu bol kakaolu, bol çikolatalı pastayı yaptım.Uzuun zamandır pasta yapmıyordum.Malum biraz kilolar fazla gelmeye başladı.Herneyse işte.Pastamın kekini 4 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı soğuk su ile hazırladım.Kek pişip biraz ılındıktan sonra ortadan 2 ye böldüm.Vişne reçeline biraz su katarak kekin 2 katını da ıslattım.Arasına 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 su bardağı tozşeker, 2 yumurta, 4 su bardağı süt ve yarım paket labne peyniri ile hazırladığım kremayı sürdüm.Üzerine 3 kaşık damla çikolata döktüm.(eşit şekilde).Kremamdan 3 kaşık kadar ayırdım.1 paket kakaolu kremşantiyi 1 su bardağı soğuk sit ile hazırlayıp, üzerine ayırdığım kremayı kattım.3 dk.çırptım.Pastamın üzerine yaydım.Üzerine tekrar damla çikolata döktüm.Biraz da hindistan cevizi ile süsledim.Buzdolabında 3 saat beklettikten sonra servis yaptım.Pastayı tadanlar bu hazırmı dediler.:)

2 Ocak 2010 Cumartesi

YEŞİLLİK OLSUN





İsminden de anlaşılacağı gibi tamamen kendi tarafımdan uydurma olan bu tatlı o kadar nefis olduki bundan sonra bütün misafirlerime tattıracağıma kendi kendime söz verdim.Bence siz de deneyin pişman olmazsınız.Hem çok kolay, hem çok nefis.Tarifi şöyle; 1 paket tuzsuz etimeği diktörgen borcama dizdim.2 su bardağı toz şekeri bir tenecerey koyup ocağa aldım, hafif karamelleşinceye kadar kavurdum.Üzerine yavaşça 2 su bardağı su ekledim.Kaynayıncaya ve şeker çözülünceye kadar kaynattım.Üzerine 1-2 damla limon sıktım.Şerbet sıcakken etimeklerin heryeri ıslanacak şekilde döktüm.Soğumaya bıraktım.8 kaşık irmik, 2 kaşık mısır nişastası, 1 su bardağı tozşeker ve 1 lt.sütü muhallebi kıvamına, üzeri kabarcık olana dek sürekli karıştırarak pişirdim.Piştikten sonra 1 pk.vanilya ekleyip iyice karıştırdım.Soğuyan şerbetli etimeklerin üzerine eşit şekilde yaydım.Soğumaya bıraktım.Soğuduktan sonra üzerine 3 tane kivi dilimleyip dizdim.1 paket bitkisel yeşil elma ve kivili jöleyi paketteki tarifine göre hazırladım.Yavaşça tatlımın üzerine yine eşit şekilde yaydım.2,5 saat dinlenmeye bıraktım.Dilimleyerek servis ettim.Çok değişik (hani derler ya egzotik) bu da aynen öyle bir tat oldu.

9 Aralık 2009 Çarşamba

GERÇEK BİR PASTANE AÇMASI



Uzun süre oldu.Unlarla, yağlarla haşırneşir olmayalı.Araya bayram temizlikleri, hastalıklar, bayram vs.girdi.Hem yapmayı, hem yemeyi özlemişim.Herhalde bu yüzden yaptığım açma o kadar nefis geldiki.Daha önce de bir açma tarifi yayınlamıştım diğer sitemde.O da çok güzeldi ama bu gerçek bir pastane açması.Tarifi aldığım 40firinekmek adlı sitede de zaten pastane açması olarak verilmiş tarif.Hep ariyordum böyle bir açma.Hemen deneyeyim dedim.Yok böyle bir lezzet.Hmmm.Gerçekten hemen deneyin derim.Yapımına gelince

Malzemeler

3 su bardağı beyaz un
1/4 su bardağı sııvıyağ
1 çorba kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı instant maya veya yarım küp yaşmaya
1 su bardağı su

İçi için ;75 gr.margarin, yumuşak

Hazırlaması

Un, tuz, şeker, kurumayayı geniş bir kapta karıştırın.Oda sıcaklığında suyu ve sıvıyağı karışıma ilave edip 5 dk.yoğurun.Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olmalıdır.

Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 20 dk.oda sıcaklığında bekletin.12 eşit parçaya bölüp arada elinizi sıvıyağa batırıp tek elinizle küçük düzgün bezeler yapın.Bezelerin üstüne margarini eşit miktarda yerleştirin.

Bezelerin üstüne parmaklarınızla bastırıp hamuru tatlı tabağı büyüklüğüne getirin.

Hamuru rulo şeklinde sarıp iki elinzle burgu yapın.Uçlarını birleştirin.Açmaları fırın tepsisine aralıklı yerleştirip 30 dk.ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanıp kabarmalarını sağlayın.Daha sonra yumurtalarını nazikçe sürün.

Öncede ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk.üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.http://www.40firinekmek.com a teşekkür ediyorum.Sitede daha çok güzel tarifler var.Özellikle evde ekmak yapamka isteyenler için çok güzel ekmek tarifleri,poğça tarifleri..vs..

4 Aralık 2009 Cuma

ÇOCUK YETİŞTİRMENİN 13 ALTIN KURALI

BİR ÇOCUĞUN DİLİNDEN “ÇOCUK YETİŞTİRMENİN 13 ALTIN KURALI


Londra’da bir hastanede çocuk psikiyatrisi servisinde yatmakta olan ”Kevin Hickey” adlı 15 yaşındaki çocuk doktorlara göre anne ve babasının kendisini doğru yetiştirmemeleri sonucu bunalıma düşerek hastaneye yatmıştı.

Yapılan zeka ve kültür testlerinde son derece aklı başında bir çocuk olduğunu ortaya koymuştu. Kevin bir gün yatağında eline kağıdı kalemi aldı.Ve Anne ve babasını düşünerek bütün anne ve babalara hitaben 13 altın öğüt yazdı.

Şimdi bu altın öğütler, İngiltere ‘de bütün doktorların bir numaralı rehberidir.

1-Beni şımartmayın.Her istediğimi elde edemeyeceğimi biliyorum .ancak; sizi deniyorum.

2-Bana tatlı sert davranmaktan çekinmeyin. Bunu tercih ederim.Benim daha güvenli hissetmemi sağlar.

3- Benim kötü huylar edinmemi engelleyin. Bunların erkenden ortaya çıkmasında ve önlenmesinde size güveniyorum.

4-Benim yanlışlarımı ,başkalarının önünde söylemeyin.Benimle yalnız konuşursanız söylediklerinizi daha iyi anlarım.

5-Sizden nefret ettiğimi söylediğimde sakın üzülmeyin. Aslında sizden değil beni, engelleme gücünüzden nefret ediyorum.

6-Hatalarimin sonucunu yasama firsatini bana verin; her defasinda beni siz kurtarmayin. Bazen acı veren yolla öğrenirim.

7-Benim küçük hastalıklarımı büyütmeyin. Bunları yenecek güçteyim.

8-Düşüncesizce yapamayacağınız şeylerin sözünü vermeyin. Bu sözleri yerine getiremediğinizde çok kırıldığımı ve üzüldüğümü bilin.

9-Kendimi ara sıra iyi anlatamadığımı biliyorum. Bunun için zaman tanıyın.

10-Dürüstlüğümü fazla zorlamayın. Kolayca korkup yalan söyleyebilirim.

11-Tutarsız davranmayın, bu size olan güvenimi sarsar.

12- Benden özür dilemeyecek kadar gururlu olmayın. Bazen içten bir özür, beni size yaklaştırabilir.

13- Unutmayın ki; büyümek için sizin anlayışınıza ve sevginize muhtacım. Ama bunu söylemem gerekmez öyle değil mi?..

(Gönderen, Nevra Karlı)
http://www.hanimlar.com/ dan alıntıdır