MALZEMELER
1 kg.soğuk süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 kaşık kakao
50 gr.margarin(tereyağ)
1 pk.vanilya
2 tane muz
hindistan cevizi
HAZIRLAMASI
Hindistan cevizini muhallebimizi dökeceğimiz tepsiye, heryerini kaplayacak şekilde bolca dökelim.Muhallebemizi hazırlamaya geçelim. Soğuk sütün içine unu, kakaoyui şekeri, margarini katıp ocakta muhallabi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.En son vanilyayı katalım.Mikserle önce düşük daha sonra yüksek devirde 10 dk. çırpalım.Hindistancevizi ile heryerni kapladağımız tepsimize ince bir tabaka halinde dökelim.Islak ve geniş bir spatula ile heryeri eşit olacak şekilde düzleyelim.Buzdolabına alalım. 2 saat sonra üzerine muz dilimleri yerleştirelim.Diktörtgen dilimler keserek rulo yapalım.Servise hazırdır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder