18 Ağustos 2009 Salı
İRMİK HELVASI
Malzemeler
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
125 gr.tereyağ
2 yemek kaşığı çam fıstığı
Hazırlanışı
Tereyağı eritip fıstıklarla beraber irmiği yaklaşık 20 dk.(rengi dönene kadar) kavurun.Su, süt ve 1 bardak şekeri kaynatın.İrmiğe yavaşça ekleyin.Birden dökerseniz coozzz olur:).Kapağını kapatın.Suyunu çekene kadar (yaklaşık yarım saat) kısık ateşte bekletin.Suyunu çekince kalan yarım su bardağı şekeri ilave edin.İyice karıştırın.Ya çok sıcakken ya da iyice soğuduktan sonra servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık..
İyi pazarlar, hayırlı ramazanlar diliyorum...
çok nefis görünüyor, elinize sağlık!
Yorum Gönder