İsminden de anlaşılacağı gibi tamamen kendi tarafımdan uydurma olan bu tatlı o kadar nefis olduki bundan sonra bütün misafirlerime tattıracağıma kendi kendime söz verdim.Bence siz de deneyin pişman olmazsınız.Hem çok kolay, hem çok nefis.Tarifi şöyle; 1 paket tuzsuz etimeği diktörgen borcama dizdim.2 su bardağı toz şekeri bir tenecerey koyup ocağa aldım, hafif karamelleşinceye kadar kavurdum.Üzerine yavaşça 2 su bardağı su ekledim.Kaynayıncaya ve şeker çözülünceye kadar kaynattım.Üzerine 1-2 damla limon sıktım.Şerbet sıcakken etimeklerin heryeri ıslanacak şekilde döktüm.Soğumaya bıraktım.8 kaşık irmik, 2 kaşık mısır nişastası, 1 su bardağı tozşeker ve 1 lt.sütü muhallebi kıvamına, üzeri kabarcık olana dek sürekli karıştırarak pişirdim.Piştikten sonra 1 pk.vanilya ekleyip iyice karıştırdım.Soğuyan şerbetli etimeklerin üzerine eşit şekilde yaydım.Soğumaya bıraktım.Soğuduktan sonra üzerine 3 tane kivi dilimleyip dizdim.1 paket bitkisel yeşil elma ve kivili jöleyi paketteki tarifine göre hazırladım.Yavaşça tatlımın üzerine yine eşit şekilde yaydım.2,5 saat dinlenmeye bıraktım.Dilimleyerek servis ettim.Çok değişik (hani derler ya egzotik) bu da aynen öyle bir tat oldu.
2 yorum:
Renge bayıldın kızımın deyimi ile neşil...
ne güzel bir görüntü
ellerıne sağlık...
sevgilerle..
Rengi çok güzel ve tadının da harika oldu garanti gibi.Ellerinize sağlık..Çocuklarımiçin isimli bir blogda böylesine vitamin ve sağlık dolu bir pasta tarifi çok isabetli olmuş :) sevgiler
Yorum Gönder