24 Ağustos 2010 Salı

TEPSİ KÖFTESİ


Fotoğraf arşivimden birçok resim çıkıyor.Neler çekmişim neler.Daha doğrusu ne yemekler yapmışım da unutmuşum kalmış.Fotoğraflara bakınca 'aa bunu benmi yapmıştım' dediklerim bile oluyor.Ama bazen çekipte beğenmediklerimde vardı arşivde.Onları da saklamışım.Herneyse bu üstteki tepsi köfetesinin fotoğrafı da taa geçen senelerden kalma bir resim.Hazır bulmuşken böyle güzel bir fotoğraf ve böyle leziz bir yemek hemen bloguma ekleyeyim dedim.Basit ve pratik yemek gruplarının bir üyesidir kendileri benim nazarımda.
İşte tarifi

Malzemeler

500 gr.dana ve koyun karışık köftelik kıyma
1 adet irice kuru soğan
1 adet irice yumurta
Yarım bayat ekmek içi
2 adet patates
yarım kg.bezelye
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tepsiyi yağlamak için sıvıyağ
1 çay kaşığı köftelik baharat
Patatesleri kızartmak için sıvıyağ
Tuz

Hazırlaması

Köfte yapmak için soğanımızı çok küçük doğruyoruz.Rendelemiyorum ben acısı çıkıyor.
Kıymamızı, ekmekiçizimi, yumurtamızı, tuzumuzu, baharatımızı soğanımızla iyice karıştırıyoruz.Yoğuruyoruz.Patateslerimizi küp küp doğrayıp yağda kızartıyoruz.Bezelyelerimizi haşlıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz köftelik karışımımızın yarısını yağladığımız tapsimize diziyoruz.Elimizle iyice bastırarak düzleştiriyoruz.Arasına kızarrtığımız patateslerimizi ve haşladığımız bezelyelerimizi diziyoruz.Üzerine ayırmış olduğumuz köftelik karışımımızı kapatıyoruz.Elimizle hafif yağlıyoruz.Önceden 200 derece ısıttığımız fırında
yaklaşık olarak 1 saat pişiriyoruz.Piştikten sonra rendelenmiş kaşarımızı üzerine döküp 10 dk. kaşarların erimesi için fırında bekletiyoruz.Dilimleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

5 yorum:

Cafe Pepela dedi ki...

MmMmm Çok leziz görünüyor! :)

Canan Demirbağ dedi ki...

Köfte nefis gözüküyor,elinize sağlık..

cocuklarimicin dedi ki...

Teşekkürler Cafe pepela ve Canan.

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık...

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık...