11 Haziran 2009 Perşembe

MUZLU KAKAOLU LOKUM

MALZEMELER

1 kg.soğuk süt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

3 kaşık kakao

50 gr.margarin(tereyağ)

1 pk.vanilya

2 tane muz

hindistan cevizi

HAZIRLAMASI

Hindistan cevizini muhallebimizi dökeceğimiz tepsiye, heryerini kaplayacak şekilde bolca dökelim.Muhallebemizi hazırlamaya geçelim. Soğuk sütün içine unu, kakaoyui şekeri, margarini katıp ocakta muhallabi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.En son vanilyayı katalım.Mikserle önce düşük daha sonra yüksek devirde 10 dk. çırpalım.Hindistancevizi ile heryerni kapladağımız tepsimize ince bir tabaka halinde dökelim.Islak ve geniş bir spatula ile heryeri eşit olacak şekilde düzleyelim.Buzdolabına alalım. 2 saat sonra üzerine muz dilimleri yerleştirelim.Diktörtgen dilimler keserek rulo yapalım.Servise hazırdır.Afiyet olsun.

ÇİLEKLİ PASTA





MALZEMELERİ
Pandispanya Malzemeleri
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema Malzemeleri
1 paket hazır çilekli pasta kreması ve kutudaki tarifine göre süt
Üzerine rendelemek için bitter çikolata
220 gr.çilek
HAZIRLANIŞI
Pandispanyayı hazırlamak için oda sıcaklığında bekletilen yumurtaları şeker ile çırpalım.Daha sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyelim.Kelepçeli kalıbımıza dökelim.200 derece ısıda 20 dk.pişirelim.Fırın ısısı aslında herkesinki değişik oluyor.Ben diğer ısılarda denedim fakat en güzel bu ısıdan memnun kaldım.Kremamızı kutudaki tarifine göre hazırlayalım.İçine 5-6 çilek atıp rondadan geçirelim.Buzdolabında kıvamına gelmesi için bekletelim.Bu arada kekimiz ılıklaştığında kekimizi 2' ye bölelim.Ilık süt ve çilek reçelini bir kapta karıştırıp kekimizi ıslatalım.Kremamızı sürelim.Üzerine 2 ' ye böldüğümüz çileklerden dizelim.Üzerini kapatacağımız kekimizin de hem altını hem üstünü çilekli süt ile ıslatıp pastamızı kapatalım.Üzerine tekrar kremamızdan sürüp heryerini kapatalım.Üzerine sebze soyucumuz ile çikolatamızı rendeleyelim.Ve pastamızı süsleyelim.Dolapta 2 saat bekletelim.Servise hazırdır.Afiyet olsun.






10 Haziran 2009 Çarşamba

SULTAN LOKUMU


Sultan lokumu aslında yalancı tavuk göğsünün ununun kavrulmadan yapılmış hali.Lezzeti de gayet hoş oldu.Tarifi sefertasi arkadaşımın sayfasından görerek denedim.Sizinde denemenizde fayda var.
MALZEMELER1 kg.süt
9 kaşık şeker
7 kaşık un150 gr.margarin
1 pk.vanilya
Çikolata sosu.(Dr oetker)ve paketteki tarif kadar süt.
HAZIRLAMASI
Margarin ve vanilya dışındaki malzemeler karıştırılarak kaynatılır.Altını kapadıktan sonra vanilya ve margarin eklenir.10 dk.mixerle çırpılır.Tepsinin üzerine strech film serilir.İnce bir tabaka halinde yayılır.Ben 2 tepsiye böldüm.Rulosu daha ince oldu.Soğuduktan sonra Strech film iki ucundan tutarak rulo halinde sarılır.Ve dilimlenir.Üzerine hindistan cevizi ve çikolata sosu dökerek servis yapılır.

MERCİMEKLİ, HAŞHAŞLI ÇITIR BÖREK


Eskişehirin bir ünlüsü daha.Ben ilk defa yaptım çünkü bizimkiler kıymalı börekleri daha çok seviyorlar.E biz tatarlar biraz et oburuzda:)Otla, mercimekle pek aramız yoktur.Misafirlerime değişiklik olsun diye yaptım ama çocuklar, eşim, kardeşim hiç yemediler.Biz de annemle bitirdik kalan börekleri.Aslında çok da güzel çıtır çıtır.Deneyin bence.Tarif aynen aşağıdaki gibi.Tarifdefterinden aldım tarifi.
1 kase mercimek haşlanır.125 gr eritilmiş margarinin içine 1 su bardağına yakın sıvıyağ ve içine göz kararı ezilmiş sarı haşhaş ilave edilir. 1 tane soğan az yağda kavrulup mercimekler katılır ve biraz kavrulur üstüne tuz ilave edilir. 1 tane yufka tezgaha serilir üzerine haşhaşlı karışım sürülür tekrar üstüne yufka serilir ve üstüne tekrar haşhaşlı karışımdan sürülür. Yufkaları ilk önce 4 e sonra her parça tekrar 3 e bölünür böylece 12 tane olur üzerine mercimekler koyulur ve sigara böreği şeklinde sarılır üzerine haşhaşlı karışımdan sürülür ve 250 derecede pişirilir. Mutlaka yüksek ısıda pişmesi gerekiyor çıtır çıtır vede çok güzel oluyor. Afiyet olsun

Profiterol


Gel de yeme! Tatlısız yaşanmıyor arkadaşlar.Dayanıyorum yemiyorum ama ya misafirleri neyapacağız.Gelenelere ben tatlı yemiyorum siz de yemeyin mi diyeceğiz.(Allahtan da geliyorlar )Çok ayıp olur değilmi:) Eh yapıp ta tadına bakmamakta olmaz değilmi.MMM Ellerime sağlık pek te güzel olmuş:)Profiterolu çok güzel yaparım gerçekten, uzun zamandır yapmıyordum.Misafirler mana oldu:)Ama kalmayacak diye epey korktum.Misafirlerden önce ev halkı, kalite kontrol uzmanları işbaşında idi.!1.Dolu tabaklarını bitirenler boş tabakları tekrar uzattılar ama ih ih olmaz dedim:)Doya doya yiyemedeikleri için biraz küstüler ama napıyım di mi:)İşte bu da benim profiterol tarifim.İçkrema malzemesinin tarifini hunerlibayanlar dan aldım.Çünkü benimki tam profiterol kreması gibi değildi.Un kokusu vardı benim kremamda.Denedim ve çok beğendim.
Hamur Malzemeleri
1 su bardağı su
4 adet irice yumurta
1 su bardağı un
50 gr.margarin
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
Krema Malzemeleri
500 ml.süt
1 çay bardağı un
2 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı nişasta
1 pk.vanilya
2 yumurtanın sarısı
Çikolata Sosu Malzemeleri
100 gr.bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
5 bardak soğuk süt
1 paket crem'ole
2 yemek kaşığı pudra şekeri
yarım çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencerede kaynatalım.Ateşten alalım hemen unu katalım.Tahta kaşıkla iyice karıştırarak tekrar ateşe alalım.Kısık ateşte hamurumuz püre gibi olunca ateşten alalım.Yumurtalarımızı hamurumuzatek tek yedirelim.El mikseri ile karıştırmak daha kolay oluyor.Hamurumuz parlak ve öncekinden daha sıvı bir hal alacaktır.Tepsimize pişirme kağıdımızı serip, 2 çay kaşığı ile hamurumuzdan parçalar alıp kağıdımıza aralıklarla dizelim.Çay kaşığı ile alıyoruz çünkü pişince tenis topu büyüklüğünde oluyorlar.Fırınımızı 200 derecede önceden ısıtalım.Hamurumuzu 20 dk. 200 derecede daha sonrada 150 derecede pişirelim.Ve hamurumuz soğumadan frırndan çıkarmayalım.Bu malzemeden 40 tane profiterol çıkıyor ki bu da 2 tepsi demek.Pişirirken fırınımız ilk tepsiden sonra soğuyor.Tekrar ısıtıp 2.tepsimizi öyle koyalım fırınımıza.Gelelim kremamızaVanilya hariç bütün malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.Ocağımızı kapatıp vanilyamızıda muhallebimize yice karıştıralım.Kremamızın soğuk ama üsünün kaymak tutmaması gerekiyor.Arada karıştırarak soğutalım.Çikolata sosunu yapmak içinse önce crem'ole mizi paketteki tarifine göre hazırlayalım.Buzdolabına kaldıralım.Sıvıyağımızı kızdırıp kakaomuzu ve pudra şekerimizi katalım.Çok kaynatmadan ateşten alalım.Kalan sütümüze çikolatamızı rendeleyelim.Hazırladğımız kakaolu karışımı da katalım.Kaynayıncaya kadar karıştıralım.Çikolatamız eriyince ateşten alalım.Soğumaya bırakalım.İyice soğuduktan sonra Hazırladığımız crem'ole ile karıştırıp, mikserle iyice çırpalım.Eğer koyu olursa süt katabilirsiniz.Akışkan olması için.Çikolata sosumuzda hazır.Kremamızı soğutup profiterollerin içine krema sıkma aparatları ile dolduralım.Servis yapacağımız zaman çikolata sosunu dökelim.Önceden dökersek profiterollerimiz yumuşuyor.Arsına dondurma koyarakta hazırlayabilirsiniz.Heriki türlü de nefis oluyorlar.Afiyet olsun.


Münevvercim bu modelleri netten senin için aradım buldum:)

8 Nisan 2009 Çarşamba

BLOGSPOT'DAYIM


Bundan böyle çocuklarim için blogspotdayım.Aşağıda resmini gördüğünüz yemek ve pastaların tarifini en kısa zamanda ekleyeceğim.Tşekkürler