13 Ocak 2010 Çarşamba
12 Ocak 2010 Salı
DOSTLUK BİLDİRİMİ
ÖDÜLLENDİM, ÖDÜLLENDİRDİM
3 Ocak 2010 Pazar
DAMLA ÇİKOLATALI PASTA
2 Ocak 2010 Cumartesi
YEŞİLLİK OLSUN
İsminden de anlaşılacağı gibi tamamen kendi tarafımdan uydurma olan bu tatlı o kadar nefis olduki bundan sonra bütün misafirlerime tattıracağıma kendi kendime söz verdim.Bence siz de deneyin pişman olmazsınız.Hem çok kolay, hem çok nefis.Tarifi şöyle; 1 paket tuzsuz etimeği diktörgen borcama dizdim.2 su bardağı toz şekeri bir tenecerey koyup ocağa aldım, hafif karamelleşinceye kadar kavurdum.Üzerine yavaşça 2 su bardağı su ekledim.Kaynayıncaya ve şeker çözülünceye kadar kaynattım.Üzerine 1-2 damla limon sıktım.Şerbet sıcakken etimeklerin heryeri ıslanacak şekilde döktüm.Soğumaya bıraktım.8 kaşık irmik, 2 kaşık mısır nişastası, 1 su bardağı tozşeker ve 1 lt.sütü muhallebi kıvamına, üzeri kabarcık olana dek sürekli karıştırarak pişirdim.Piştikten sonra 1 pk.vanilya ekleyip iyice karıştırdım.Soğuyan şerbetli etimeklerin üzerine eşit şekilde yaydım.Soğumaya bıraktım.Soğuduktan sonra üzerine 3 tane kivi dilimleyip dizdim.1 paket bitkisel yeşil elma ve kivili jöleyi paketteki tarifine göre hazırladım.Yavaşça tatlımın üzerine yine eşit şekilde yaydım.2,5 saat dinlenmeye bıraktım.Dilimleyerek servis ettim.Çok değişik (hani derler ya egzotik) bu da aynen öyle bir tat oldu.
9 Aralık 2009 Çarşamba
GERÇEK BİR PASTANE AÇMASI
4 Aralık 2009 Cuma
ÇOCUK YETİŞTİRMENİN 13 ALTIN KURALI
Londra’da bir hastanede çocuk psikiyatrisi servisinde yatmakta olan ”Kevin Hickey” adlı 15 yaşındaki çocuk doktorlara göre anne ve babasının kendisini doğru yetiştirmemeleri sonucu bunalıma düşerek hastaneye yatmıştı.
Yapılan zeka ve kültür testlerinde son derece aklı başında bir çocuk olduğunu ortaya koymuştu. Kevin bir gün yatağında eline kağıdı kalemi aldı.Ve Anne ve babasını düşünerek bütün anne ve babalara hitaben 13 altın öğüt yazdı.
Şimdi bu altın öğütler, İngiltere ‘de bütün doktorların bir numaralı rehberidir.
1-Beni şımartmayın.Her istediğimi elde edemeyeceğimi biliyorum .ancak; sizi deniyorum.
2-Bana tatlı sert davranmaktan çekinmeyin. Bunu tercih ederim.Benim daha güvenli hissetmemi sağlar.
3- Benim kötü huylar edinmemi engelleyin. Bunların erkenden ortaya çıkmasında ve önlenmesinde size güveniyorum.
4-Benim yanlışlarımı ,başkalarının önünde söylemeyin.Benimle yalnız konuşursanız söylediklerinizi daha iyi anlarım.
5-Sizden nefret ettiğimi söylediğimde sakın üzülmeyin. Aslında sizden değil beni, engelleme gücünüzden nefret ediyorum.
6-Hatalarimin sonucunu yasama firsatini bana verin; her defasinda beni siz kurtarmayin. Bazen acı veren yolla öğrenirim.
7-Benim küçük hastalıklarımı büyütmeyin. Bunları yenecek güçteyim.
8-Düşüncesizce yapamayacağınız şeylerin sözünü vermeyin. Bu sözleri yerine getiremediğinizde çok kırıldığımı ve üzüldüğümü bilin.
9-Kendimi ara sıra iyi anlatamadığımı biliyorum. Bunun için zaman tanıyın.
10-Dürüstlüğümü fazla zorlamayın. Kolayca korkup yalan söyleyebilirim.
11-Tutarsız davranmayın, bu size olan güvenimi sarsar.
12- Benden özür dilemeyecek kadar gururlu olmayın. Bazen içten bir özür, beni size yaklaştırabilir.
13- Unutmayın ki; büyümek için sizin anlayışınıza ve sevginize muhtacım. Ama bunu söylemem gerekmez öyle değil mi?..
(Gönderen, Nevra Karlı)
http://www.hanimlar.com/ dan alıntıdır
27 Kasım 2009 Cuma
25 Kasım 2009 Çarşamba
Brownie
15 Kasım 2009 Pazar
KÖFTE YUVASI
KREM ŞOKOLA
KAZANDİBİ
27 Ekim 2009 Salı
BROKOLİ SALATASI
20 Ekim 2009 Salı
KÖBETE
19 Ekim 2009 Pazartesi
LEBENİYE ÇORBASI
Köfte için
•250gr kıyma
•1 kuru soğan, rendelenmiş
•tuz
•karabiber
Köfteleri kızartmak için:
•2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Çorba için:
•1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
•yarım su bardağı pirinç
•yarım kg yoğurt
•1 yumurta
•1 yemek kaşığı un, silme
Üzeri için:
•2 yemek kaşığı tereyağı
•1 yemek kaşığı zeytinyağı
•1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanması:
1.Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında dinlendirin.
2.Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin. Çorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.
3.Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun. Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın. Tavayı sallayarak köfteleri kızartın.
4.Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin. Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin. Tuzunu ayarlayın.
5.Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın. Naneyi ekleyin. Karışımı çorbaya ilave edip servis yapın.
12 Eylül 2009 Cumartesi
SÜTLÜ BAZLAMA
Annemin yaptığı kadar leziz olmasa da üzerindeki erimiş teryağ ile birlikte nefis görünüyor değilmi:) Yağsız ve kalori miktarı da oldukça düşük olduğu için (1 dilim ekmek 30gr, 63 cal=1 ince dilim ekmek= 1 etimek dilimi büyüklüğünde bazlama ) bugunlerde en çok tercih ettiğim (özelliklede sahurda) yiyeceklerin başında geliyor.Tereyağlılar eşim ve çocuklarim için tabiiki.Bir de şu tatlı krizlerim gelmese ben aslında incecik olacağım da:)Ahh ahh.Nerdee o incecik, dal gibi günlerim:)Alışamadım daha ben bu halime.Napsam bilmemki.:)
Neyse gece gece moralim bozuldu işte:)En kısa zamanda yine diyet günleri başlayacak gibi göürünüyor.Hele bi Ramazan e bir de bayram geçsin.Amaan berden geldik bu kilo konusuna.Ne güzel bazlamalar yapmışıım, yemişiim ohh.Hadi sahur zamanı sizler yapın.Çok kolay.İşte
MALZEMELER
500 gr elenmiş un
10 gr.(1 pk)instant toz maya (yeri gelmişken yarım kilo için hangi çeşit hamur olursa olsun instant toz maya 10 gr.olmalıymış.Sana nın hamur işleri kitabında yazıyordu)
1 bardak sıcağa yakın ılık süt, 1 bardak ılık su
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
HAZIRLAMASI
Maya ve un hamur karıştırma kabımızda iyice karıştırılır.Üzerine süt, su, şeker ve tuz koyulur.Hamurumuz yoğrulur.Yaklaşık 1,5-2 saat kadar üzeri nemli bir bezle örtülerek mayalanmaya bırakılır.Daha sonra hamurumuz 2 katına çıkınca, portakal büyüklüğünde bezelere bölünür, 10 dk.kadar yine dinlendirilir.Tezgahın üzerine un sereperek böldüğümüz bezeler yemek tabağı büyüklüğünde, fazla inceltmeden açılır.Alta gazate kağıdı, üzerine nemli bez onun üzerine kuru bez serilir.Açtığımız bezeler dizilir.10 dk.bekletilir.Teflon tavamız kızdırılır, ok kısık da değil ok yüksekte değil, ikisinin arasında ateşte sürekli kıpırdatarak ve yarım dk.da bir çevirilerek pişirilir.1 bazlamanın pişimi yaklaşık 4-5 dk. sürüyor.
8 Eylül 2009 Salı
KAKAOLU KEK
MALZEMELER
3 su bardağı elenmiş un
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı zeytinyağ
150 gr.oda ısısında margarin
1 pk.kabartma tozu
1 pk.vanilya
3 yemek kaşığı kakao
HAZIRLAMASI
Şeker ve yumurtaları köpürene kadar karıştırıyoruz.Daha sonra geri kalan malzemelerimizi katıp karıştırıyoruz.En son kekimizden ayırdığımız (1/4) malzememize kakaomuzu katıp karıştırıyoruz.Onu da kek malzememize karıştırıyoruz.Kek kalıbımızı margarinleyip 200C önceden ısınmamış fırına veriyoruz.Ben kekleri ısıtmadan pişiriyorum.Hiç çatlama olmuyor.Afiyet olsun
7 Eylül 2009 Pazartesi
HASANPAŞA KÖFTESİ
MALZEMELER
KÖFTE MALZEMELERİ
500 gr.köftelik kıyma
1 baş kuru soğan
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek içi
tuz, karabiber
PÜRE MALZEMELERİ
5 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
tuz
SALÇALI SOS MALZEMELERİ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
HAZIRLANMASI
Püre için patatesleri soyulup haşlanır. Blenderda püre malzemelerinin hepsi karıştırılarak püre hazırlanır.Tereyağ eritilir, patatesler eklenir, yumurtayı ilave edip karıştırılır, süt azar azar karıştırarak eklenir.Tuzu eklenip karıştırılır.
Köfte malzemeleri karıştırılır. Karışımdan limon büyüklüğünde parçalar koparılıp ortası çukur köfteler hazırlanılır. Köfteler yağlanmış borcama dizilip üzerine fındık büyüklüğünde tereyağ parçaları konur. 200C fırında 15-20 dakika pişirilir.
Pişen köftelerin üzerine patates pürelerinden koyulur. 1 yemek kaşığı salça suda ezilip köftelerin üzerine gezdirilir. Tekrar fırına verip üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Afiyet olsun.
1 Eylül 2009 Salı
PANNA COTTA
Panna Cotta yi ilk olarak Dr.Oetker hazır tatlılarından alarak hazırlamıştım.Çok beğenmiştim.Hem yumuşacık, nazik, hem de sert hic dağılmıyor, bozulmuyor.Çok ilginç gelmişti bana.Sonra tarifini bulup evde kendim deneyeceğim dedim.Tarifini tuzvebiber arkadaşımızın sayfasından aldım.Yine çok beğendim.Denemenizi tavsiye ediyorum.Hem çok kolay hem çok nefis.Tuzvebiber tarif için teşekkürler.
Malzemeler