18 Ağustos 2009 Salı

İRMİK HELVASI




Malzemeler

1,5 su bardağı irmik

1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı su

125 gr.tereyağ

2 yemek kaşığı çam fıstığı

Hazırlanışı

Tereyağı eritip fıstıklarla beraber irmiği yaklaşık 20 dk.(rengi dönene kadar) kavurun.Su, süt ve 1 bardak şekeri kaynatın.İrmiğe yavaşça ekleyin.Birden dökerseniz coozzz olur:).Kapağını kapatın.Suyunu çekene kadar (yaklaşık yarım saat) kısık ateşte bekletin.Suyunu çekince kalan yarım su bardağı şekeri ilave edin.İyice karıştırın.Ya çok sıcakken ya da iyice soğuduktan sonra servis yapın.




2 yorum:

Nur dedi ki...

çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık..

laguer90 dedi ki...

İyi pazarlar, hayırlı ramazanlar diliyorum...
çok nefis görünüyor, elinize sağlık!