14 Ağustos 2009 Cuma

TABAKBÖREK (mantı)



MALZEMESİ

1 kg.elenmiş un
3 adet yumurta
su
1 adet soğan
1 kg kıyma
Tuz, karabiber, tereyağ (isteğe bağlı margarinde olabilir)

HAZIRLANMASI

Un, yumurta,tuz ve suyu karıştırarak çok yumuşak olmayan bir hamur elde ederiz.Dinlenmeye bırakırız.Soğanı çok küçük şekilde doğrarız.Rendelemiş gibi olmalı ama rendelemeyiz.acı suyu çıkar.Kıymamızı, tuzumuzu ve baharatlarımızı karıştırıp hamurumuzu açmaya başlarız.Mantılarımızın içlerini doldurup hazır ettikten sonra 1 tencere kaynar suyda haşlarız.Su kaynadıktan sonra tuz atmayı unutayalım.Haşlama işlemi yüksek ateşte 10-15 dk.olmalı.Tavamıza aldıktan sonra tereyağımız eritip mantılarımızın üzerine eşit şekilde dökelim.Sarımsaklı yoğurt ve isteğe bağlı salça soslu servis yapalım.Afiyet olsun




2 yorum:

yemekgezegeni dedi ki...

yemekgezegeni üyeliginizin tamamlnaması icin sayfanıza eklemeniz gereken banner kodu e-mail adresinize gonderilmistir. Lutfen kontrol ediniz... sevgiler

Şenay- Doğam dedi ki...

Bir annenin çocukları için yapamayacağı şey yoktur.. Çok güzel bir tanıtımdı.. peşine düştüm beni buraya getirdi :) Allah çocuklarımızı bizlere bağışlasın..yeni temanız hayırlı olsun..Başarılı olmanız temennim.. :)

Sevgiler..