7 Eylül 2009 Pazartesi

HASANPAŞA KÖFTESİ


MALZEMELER
KÖFTE MALZEMELERİ
500 gr.köftelik kıyma
1 baş kuru soğan
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek içi
tuz, karabiber

PÜRE MALZEMELERİ
5 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı süt

tuz

SALÇALI SOS MALZEMELERİ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
HAZIRLANMASI
Püre için patatesleri soyulup haşlanır. Blenderda püre malzemelerinin hepsi karıştırılarak püre hazırlanır.Tereyağ eritilir, patatesler eklenir, yumurtayı ilave edip karıştırılır, süt azar azar karıştırarak eklenir.Tuzu eklenip karıştırılır.
Köfte malzemeleri karıştırılır. Karışımdan limon büyüklüğünde parçalar koparılıp ortası çukur köfteler hazırlanılır. Köfteler yağlanmış borcama dizilip üzerine fındık büyüklüğünde tereyağ parçaları konur. 200C fırında 15-20 dakika pişirilir.
Pişen köftelerin üzerine patates pürelerinden koyulur. 1 yemek kaşığı salça suda ezilip köftelerin üzerine gezdirilir. Tekrar fırına verip üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: