20 Ekim 2009 Salı

KÖBETE


Kırım Tatar Türklerine özgü bir börektir. "Kobete" olarak da bilinir. "Kobete"nin içine konulan iç değişebilir. Patatesli, kıymalı, pirinçli, tavuklu kobeteler olabilir. Öğünlerde, hoşaf, ayran veya cacıkla yenir.
Köbeteyi geçen hafta gelen arkadaşlarım için annemle ikimiz yaptk.Yani annem hamurunu ben içini hazırladım.Hamur açmalarını da küçük küçük ben açtım, büyültmek anneme kaldı.Ama tarifi yok bu hamurun.Çünkü herşey gözkararı ile.Annem öyle bir alışmışki, ölçüleri vermek zor geldi.Yapa yapa öğrenmek lazım bazı şeyleri.Biz (kızlar ve torunlar) beceremeyiz vesselam.




2 yorum:

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Off Offf cok hoş bir lezzet ellerinize sağlık.

Melis'in Annesi dedi ki...

Bir tatar olarak en sevdiğim şey köbete, ellerinize sağlık. Hamuru için milföy de deneyebilirsiniz, aslı gibi olmasa da aslına yakın bir tat. Biz torunlar büyüklerden öğrenemeyince kolay yolu böyle bulduk :)