15 Kasım 2009 Pazar

KAZANDİBİ



MALZEMELER

1 lt.süt
1 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı tozşeker ya da pudra şekeri

HAZIRLAMASI

Süt, şeker (1 subardağı), nişasta ve pirinç ununu bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Çok büyük olmayan bir tepsimizin altını tereyağ ile yağlıyoruz.Üzerine 2 yemek kaşığı pudra ya da toz şekerini serpiyoruz.Üzerine muhallebimizi döküyoruz.Ocağın üstüne alıyoruz.Harlı ateşte altı karamelleşene kadar yakıyoruz.(yaklaşık 10 dk.)Tepsimizi ocaktan alıp içi soğuk su dolu başka bir tepsiye oturtuyoruz.2 saat buzdolabında bekletiyoruz.Dilimleyip rulo yapıp servis ediyoruz.Nefis ve hafif bir tatlı.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: