MALZEMELER
1 kutu ananas konserve
2 paket sauyer biskui(kedidili)
1 kutu labne peynir
1 adet yumurta
1 lt.süt
1 su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 pk.vanilya
Ananas konservesi suyu
limonlu bitkisel jöle
üzeri için vişne taneleri
HAZIRLANIŞI
Önce ananas dilimlerini konserve kutusundan çıkarıp sularının süzülmeleri için süzgeçe alıp bir kenarda bekletiyoruz.Soğuk sütümüze unumuzu, nişastamızı, şekerimizi katıp muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz.Hemen akabinde labne peynirimizi ve vanilyamızı katıp mikserle 3-4 dk.çırpıyoruz.Dileyen damla sakızı da katabilir.Ben 1 adet kattım.Kedidillerimizi uzun borcama bir sıra dizip üzerini ananas konserve kutusunda kalan su ile ıslatıyoruz.Üzerine muhallebimizden döküyoruz.Muhallebimizin üzerine 5-6 adet ananası küpler halinde doğrayıp heryerine diziyoruz.Üzerine kalan kedillerimizi dizip, tekrar muhallebimizi döküyoruz.Bu kez ananaslarımızı konserve kutusundan çıktıkları haliye muhallebimizin üzerine yerleştiriyoruz.
Bitkisel hazır paket jölemizi paketteki tarifine göre haızrlayıp, soğutup pastamızın üzerine, heryerine eşit miktarda döküyoruz.Üzerini vişne taneleri ile süsleyip 1 gece buzdolbında bekletip öyle servis ediyoruz.Mayhoş tadları sevenlere tavsiyemdir.Afyet olsun.
2 yorum:
çok nefis olmuş ellerinze sağlık ananaslı pastalara bayılırım
Görüntü çok güzel ...
Ellerine sağlık afiyetler olsun
Sevgiler..
Yorum Gönder